Uncategorized
0

5 modalități prin care poți crește brand awareness-ul

Dacă ai urmărit blogul nostru, înseamnă că deja ai citit articolul în care am vorbit despre ce este brand awareness-ul și cum să îl construiești.

După ce ai reușit să îți faci brandul cunoscut și să atragi clienți, este nevoie să iei anumite măsuri care să te ajute nu doar să rămâi constant în mintea oamenilor, dar și să menții relația pe care ai construit-o cu aceștia. Astăzi îți vom vorbi despre cele 5 modalități prin care poți crește brand awareness-ul.

Let’s start!

1. Colaborează cu influenceri

Colaborarea cu influencerii te poate ajuta să crești brand awareness-ul. Datorită comunității numeroase pe care aceștia o au, mesajele tale pot ajunge mai repede la un număr mai mare de potențiali clienți.

Fie că îl iubești sau că nu îl apreciezi atât de mult, influencer marketingul este o modalitate puternică de a-ți face brandul cunoscut și de a obține mai multe vânzări. Statisticile arată că un consumator va avea mai multă încredere în recomandările unui influencer atunci când vine vorba de achiziționarea unor produse sau servicii.

Cu toate acestea, este recomandat să faci o mică cercetare înainte de alege să colaborezi cu un anumit influencer. Indicat ar fi ca acesta să se potrivească profilului brandului tău și să aibă o comunitate destul de mare și de închegată pentru ca mesajele tale să ajungă la cât mai multe persoane.  

2. Creează free content

Suntem în anul 2023, iar crearea de conținut este mai ușoară ca niciodată, datorită tuturor programelor, dar și a tool-urilor puse la dispoziție de platformele de social media.

Conținutul reprezintă o modalitate distractivă de a crește brand awareness-ul, pentru că îți oferă posibilitatea să îți exprimi părerile și poziția pe care le ai față de anumite subiecte – două componente importante care personifică și umanizează brandul tău.

Tipurile de conținut pe care le poți crea sunt:

  • infografice
  • articole de blog
  • e-books
  • postări pe social media
  • podcasturi
  • videoclipuri

Cu cât conținutul este mai autentic și util, cu atât este mai probabil ca publicul tău să îl împărtășească altor persoane. Și cu cât mai mulți oameni interacționează cu acesta, cu atât brandul tău devine mai ușor de recunoscut.

3. Sponsorizează evenimente

Încă nu ai participat la festivaluri, concerte, târguri sau expoziții? Atunci este timpul să o faci, dar ca sponsor.

Sponsorizarea evenimentelor îți oferă șansa de a aduce brandul în fața a mii sau milioane de oameni. Cu siguranță, majoritatea acestora se vor încadra în publicul țintă la care dorești să ajungi.

Mai mult decât atât, dacă alegi să sponsorizezi un eveniment care se potrivește cu interesele și profilul companiei tale, atunci consumatorii vor asocia brandul tău cu acel eveniment. Astfel, obții relevanță, ajungi la un număr mare de potențiali clienți, îți întărești poziția în industria din care faci parte și, de ce nu, poți genera venituri suplimentare din vânzări.

4. Oferă produse pe gratis (free samples)

Toată lumea își dorește să primească ceva pe gratis. Oferirea un free sample este o modalitate bună de a convinge potențialii clienți sceptici să-ți încerce produsul. Conform unui studiu, 81% dintre consumatori au spus că, de obicei, încearcă un produs nou după ce au încercat un free sample. Acest lucru arată că mostrele gratuite oferite în magazine produc o creștere imediată și susținută a vânzărilor.

5. Folosește-te de puterea reclamelor pe Instagram, Facebook și TikTok

Prin rularea de reclame pentru brand awareness poți ajunge la persoane noi care ar putea fi interesate de produsele și serviciile tale.

Rețelele sociale știu că brand awareness-ul este un obiectiv cheie al strategiei de marketing, de aceea pun la dispoziție opțiunea de a crea reclame cât mai targetate, în funcție de loc, comportamente sau interese.

Iată cum descrie Meta obiectivul adurilor de brand awareness:

„Obiectivul de brand awareness (sau de cunoaștere a mărcii) este pentru acei marketeri care doresc să afișeze reclame persoanelor care au șanse mai mari să îți reammintească de brand.”

În același timp, TikTok denumește formatul său de ad branded hashtag challenge ca fiind „the master of mass awareness” și unul dintre cele mai mari și mai bune formate de anunțuri pentru a crește brand awareness-ul.  

Dacă vrei să crești brand awareness-ul și să obții noi clienți pe magazinul tău online, nu ezita să apelezi la serviciile noastre de Facebook AdsInstagram Ads și TikTok Ads.

Cum măsori brand awareness-ul

Metodele de măsurare a gradului de conștientizare a mărcii se împart în două categorii: cantitative și calitative. Metodele cantitative folosesc date numerice pentru a determina creșterea, în timp ce metodele calitative măsoară valoarea subiectivă.

Metode cantitative

  1. Traficul pe site – îți va spune câte persoane îți verifică conținutul și cât de mult timp petrec acestea pe site.
  2. Social engagement – acesta se referă la numărul de followers, likes, comments și reflectă cât de mulți oameni sunt conștienți de existența brandului tău, precum și cât de relevant/interesant este conținutul pe care îl postezi.

Metode calitative

  1. Ascultarea socială – este monitorizarea instrumentelor de gestionare a rețelelor sociale pentru engagement și mențiuni organice: cine te menționează în comentarii, cine îți folosește hashtagul de brand în postări etc. Cu cât mai mulți utilizatori vorbesc despre brandul tău în social media, cu atât sunt mai conștienți de existența lui.
  2. Sondaje de opinie – acest proces implică obținerea de feedback direct de la clienți și poate fi incredibil de util nu numai pentru a afla cine știe despre brandul tău, ci și care este părerea consumatorilor despre acesta.

O creștere a brand awareness-ului poate atrage noi clienți, poate construi loialitatea față de brand și poate stimula vânzările. Aasigură-te că mesajele din campanie sunt consecvente și că sunt transmise corect publicului țintă și potențialilor clienți.  

Sharing is caring
Articole asemănătoare
Care-i treaba cu algoritmul organic de Instagram?! Deslușim noi acum misterul!
Cât de mult afectează “Learning Limited” reclamele pe Facebook?
8 noutăți Facebook pe care le-am aflat de la F8

Lasă un comentariu

Comentariul tău

Nume*
Website