Conversion Rate Optimization
0

6 tactici eficiente prin care să transformi lead-urile în clienți

În prezent, cumpărătorii vor să obțină mult mai multe informații despre un produs înainte să îl cumpere; sunt, de asemenea, atenți la detalii și pun preț pe calitatea produselor; sunt critici, dar, mai ales, au început să devină cumpătați atunci când vine vorba de achiziționarea anumitor produse.

Un studiu efectuat de Jungle Scout arată că, în 2023, consumatorii se vor concentra pe securitatea financiară. De exemplu, 83% au spus că în anul precedent și-au ajustat chelutielile din cauza inflației. În același timp, aceștia pun pe primul loc familia și sănătatea fizică și mentală.

De ce am început cu aceste informații? Pentru că, atunci când vine vorba de conversia lead-urilor și fidelizarea clienților, este necesar să înțelegi comportamentul acestora și să înveți ce își doresc de la afacerea ta.

Consideri că până în acest moment nu ai reușit nici măcar să atragi acei potențiali clienți? Don’t worry! Specialiștii noștri în promovare prin Facebook Ads și Google Ads te vor ajuta să ajungi la clienții pe care ți-i dorești.

În acest articol îți vom prezenta 6 tactici prin care poți transforma lead-urile în clienți fideli.

Research, research, research

Este esențial să faci cercetări despre cei care ți-ar putea deveni clienți. Trebuie să înțelegi:

  • Cu ce probleme se confruntă aceștia?
  • Ce îi interesează?
  • Ce așteptări au?
  • Ce platforme de social media folosesc?
  • Ce îi deranjează atunci când fac cumpărături online?

A ști ce își doresc potențialii tăi clienți și cum le place/vor să interacționeze cu brandul tău este o tehnică de bază în coversia lead-urilor. Răspunsurile obținute te vor ajuta să ai o abordare diferită ori de câte ori inițiezi o conversație.

De exemplu, în strategia de retargeting, o modalitate de a afla mai multe detalii despre comportamentul consumatorilor este cu ajutorul Facebook Pixel. Ce face el mai exact? Te ajută să identifici vizitatorii anteriori și sa îți permite, totodată, să modelezi pe baza comportamentelor lor, ad-urile din Facebook.

De asemenea, dacă ai deja o listă cu vizitatori, abonați sau clienți existenți ai site-ului, o poți folosi pentru a colecta informații valoroase despre nevoile lor. Le poți cere părerea despre produsele/serviciile tale printr-un e-mail sau chiar prin postări pe social media.

Oferă o experiență personalizată

Potrivit unui raport, 80% dintre consumatori spun că își doresc să fie tratați ca persoane, și nu ca numere, iar 60% nu vor să mai cumpere de la branduri care folosesc tactici de personalizare slabe.

Personalizarea experienței de cumpărături se referă la recomandări de produse relevante pentru publicul tău, mesaje personalizate și conținut contextual. Aceasta poate oferi mai multă valoare clienților tăi, prezentându-le rapid ceea ce își doresc să cumpere.

Creează un customer service de calitate

94% dintre cumpărători care au avut o interacțiune bună cu serviciul pentru clienți au spus că vor să facă o nouă achiziție, iar 82% vor recomanda o companie dacă au avut parte de un customer service excelent.

Să pierzi un număr important de clienți din cauza unui serviciu pentru clienți nepregătit suficient înseamnă nu doar pierdere de timp, dar și de buget. Însă, cel mai mare dezavantaj este altul.

Șansele ca un client nemulțumit să lase un review negativ sunt mult mai mari, ceea ce duce la scăderea încrederii în brand, dar și a conversiilor.

Folosește-te de date și informații

Dacă lansezi în mod constant noi campanii, dar nu observi o creștere a ratei de engagement, probabil că nu te folosești de date și informații pentru a-ți optimiza eforturile. 

Examinarea rezultatelor anterioare pentru a identifica tendințele care au făcut ca eforturile tale să crească sau să scadă poate oferi direcții despre cum să îți optimizezi strategia de marketing în viitor.

Ce poți face în acest caz? Te poți folosi de A/B testing. Analizarea headline-urilor, a CTA-urilor sau altor forme de conținut care au avut performanță îți va permite sa îți îmbunătățești strategia de marketing și să obții rezultate mai bune de fiecare dată. Cu cât persoanele care fac parte din audiența ta vor fi mai implicate în fiecare etapă de sales funnel, cu atât cresc șansele să le convertești în clienți.   

Folosește e-mail marketing

Marketingul prin e-mail este un instrument vechi de marketing inbound și outbound care încă servește ca un mediu eficient pentru a genera leaduri și clienți fideli. În funcție de evenimente sau zile speciale (Black Friday, Crăciun etc.) poți crea diverse e-mail templates pe care să le trimiți acestora.

E-mail marketingul te ajută să construiești o relație puternică cu publicul tău. În acest mod, îi poți oferi informații despre produsele tale și promoții.

Nu uita de follow-up

Follow-up-ul este stadiul final în procesul de vânzare și necesar pentru a rămâne conectat cu publicul tău. Acest lucru le dă sentimentul că îți pasă de nevoile lor și că ești dispus să le oferi toate serviciile necesare pe care și le doresc. 

Nu te opri la trimiterea unui singur e-mail sau apel telefonic. Fii constant și oferă-le mereu informații despre brandul tău, oferte, evenimente la care ai particiapt. Evidențiază tot ceea ce face ca businessul tău să fie unul special.

Alți factori de care să ții cont pentru a crește rata de conversie

  1. Îmbunătățește uzabilitatea site-ului. Fă-l să fie cât mai ușor de navigat. Clasifică bine produsele, astfel încât utilizatorii să găsească cu ușurință ceea ce își doresc.
  2. Simplifică procesele de plată și de checkout. Lipsa opțiunilor de plată, întâmpinarea erorilor și lipsa vizibilității costului total se află printre motivele principale pentru care un client abandonează coșul de cumpărături.
  3. Oferă ajutor în timp util. Dacă nu pot găsi ceea ce caută, cumpărătorii vor părăsi site-ul. Implementarea unui suport sub formă de Live Chat te va scăpa de această problemă. Prin intermediul acestuia, clienții pot adresa cu ușurință întrebări și vor găsi răspunsuri la ceea ce îi interesează. În cele mai multe cazuri, oferirea de suport în timp util va duce și la o achiziție.
Sharing is caring
Articole asemănătoare
Facebook Attribution Tool – ce este și la ce ne ajută
SEO în 2022
SEO in 2022: 9 tendinte SEO importante pe care trebuie să le stii
#Cookieless sau noua era a marketingului digital. Pregateste-ti magazinul pentru noile provocari

Lasă un comentariu

Comentariul tău

Nume*
Website