News
0

Ai un Beauty Salon? Tips & tricks ca să revii în business după 15 Mai

Beauty Salon dupa 15 Mai 2020

Saloanele de înfrumusețare și spa-urile se numără printre business-urile cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Provocările cauzate de închiderea subită a business-urilor de beauty & wellness au fost atât un trigger pentru confuzie, cât și pentru readaptare. Dacă ești owner-ul unui beauty salon, read on: îți prezentăm câteva sfaturi care te vor ajuta să fii back in business după 15 Mai 2020, la putere maximă! 👌

1. Customer is King

Suntem convinși că știai deja asta: clienții sunt sursa ta de feedback despre serviciile pe care le oferi, ei sunt cei care te recomandă mai departe către alte persoane, ei sunt cei care fac ca salonul tău să funcționeze. Și tocmai pentru că ei sunt cei mai importanți, ei merită să afle primii care sunt deciziile pe care tu și echipa le veți lua legat de activitatea salonului.

Social media este calea cea mai sigură de comunicare cu publicul salonului. Folosește-te de poze de cover și de postări cu bannere creative pentru a transmite orice updates la programul de funcționare și nu numai. Cu siguranță ai primit foarte multe întrebări pe social media în această perioadă și le vei primi în continuare. Este recomandat ca tu sau un alt membru al echipei să se ocupe constant de răspunsul la mesajele clienților tăi și să îi asiguri că salonul tău este cel la care se pot întoarce cu reîncredere. Pare firesc să faci, dar nu te baza pe faptul că ai postat suficiente informații: userii îți vor pune aceleași întrebări chiar dacă tu ai postat deja răspunsurile cu 5 minute în urmă.

Pentru a economisi timp, poți crea template-uri de mesaje prestabilite pentru întrebările pe care le primești cel mai des; află cum se implementeză pentru Facebook , Instagram și WhatsApp.

2. Dar fără echipa ta, nu ai face nimic

Salonul tău este ca o familie, unde fiecare membru are o contribuție super importantă pentru ca lucurile să meargă cum trebuie. Fiecare persoană reacționează diferit la stresul pe care cu toții îl resimțim și e normal ca angajații tăi să se simta deprimați, frustrați sau chiar fără dorința de a se întoarce la muncă. Creează un grup pe WhatsApp sau pe orice alt serviciu de mesagerie online (dacă nu îl ai deja) unde să puteți comunica și schimba informații din surse sigure și exemple de bune practici din domeniul de beauty & wellness. Keep your Beauty Salon family happy pentru redeschiderea de după 15 Mai! 😍

3. Comunitatea de pe Social Media

Își dorește să rămâi la fel de activ(ă) și să postezi conținut creativ! Live-urile din salon sunt generatoare de super-engagement și sunt cea mai simplă cale pentru clienții tăi să afle că ai redeschis și că ești back in business. Arată-le locația, spune-le că îi aștepți, spune-le cum să se programeze și, cel mai important, comunică-le toate măsurile pe care le iei pentru a preveni contaminarea cu COVID-19.

4. Arată-ți pasiunea pentru brand-ul tău

Ca business owner, pasiunea cu care vorbești despre brandul tău se transmite imediat către public. 💯 Arată-ți entuziasmul și nerăbdarea de a redeschide porțile salonului / centrului tău spa și de a vinde serviciile care sunt de top, diferite de cele are concurenței și care oferă rezultate WOW! Reformulează avantajele produselor tale în fel și chip, dar nu uita că dacă tu nu pari pasionat/ă de ce vinzi, nici clienții tăi nu vor fi.

5. Consultanță online

Dacă ai oferit servicii de consultanță online în ultimele 2 luni, felicitări 👏! Înseamnă că le-ai oferit clienților tăi toată atenția pe care ai fi putut să le-o oferi în condițiile date. Îți recomandăm să păstrezi în continuare serviciul de consultanță online, mai ales pentru că – ne pare rău să ți-o spunem – clienții nu vor da năvală în salon din primele zile. E și normal: după o perioadă în care sentimentele de temere și nesiguranță ne-au dominat mințile, rămâne o reticență în a ieși din casă și de a lua contact cu străinii.

6. Campanii pentru Beauty Salon

Go that extra mile – promovează redeschiderea salonului prin ad-uri pe Google, Facebook și Instagram. Vei vedea rapid rezultatele! 😃 O postare cu boost pe Facebook / Instagram poate fi foarte eficientă, recomandarea noastră fiind să o setezi cu obiectiv de engagement; plaseaz-o în orașul în care ai salonul sau chiar în apropierea adresei și asigură-te ca incluzi data și ora deschiderii, adresa exactă și modul prin care clienții se pot programa.

Dacă ai nevoie de mai multă consultanță în ceea ce privește promovarea business-ului tău de beauy & wellness, suntem aici! 🙂 Dă-ne un semn și hai să ne vedem la o cafea.

Sharing is caring
Articole asemănătoare
Advertiseri vs Feedback Negativ: Cine câștigă?
Tot ce trebuie sa stii despre Facebook Automated Ads
noutăți știri Facebook
WELL… size matters & the look too

Lasă un comentariu

Comentariul tău

Nume*
Website