SEO în 2022
Conversion Rate Optimization, News, Trafic organic
0

SEO in 2022: 9 tendinte SEO importante pe care trebuie să le stii

Experiența în pagină, Core Web Vitals și spam de linkuri.

Cei care au căutat un pic de răgaz în haosul din 2020 au găsit și mai mult în 2021, deoarece pandemia în curs și o serie de actualizări și anunțuri substanțiale Google au menținut industria SEO la un nivel competitiv.

Acum că am întors pagina și 2022 este prezent, unde ar trebui să-ți concentrezi resursele, talentul și timpul SEO?

Ce tendințe SEO trebuie să urmărești pentru a-ti asigura strategia de viitor?

Ce tendințe SEO sunt considerate de către experți ca fiind cele mai de impact pentru 2022?

Citește mai departe pentru a afla primele 9 tendințe pe care trebuie să le cunoști pentru planificarea anului 2022:

1. Intenția utilizatorului

Unul dintre cele mai discutate subiecte pentru 2022 este Intenția utilizatorului. Este o tendință care va rămâne.

Este timpul ca oamenii să nu mai gândească în termeni de „conținut SEO”, ci să creeze conținut pentru utilizatori având în vedere intenția și cuvintele cheie.

Având în vedere actualizările precum rescrierea de către Google a titlurilor si meta descrierilor și apariția rezultatelor indentate pe SERP-uri în 2021, se pare că Google lucrează din greu pentru a identifica intenția corectă din spatele căutării unui utilizator, indiferent de tipul de interogări.

Specialiștii SEO trebuie să se concentreze pe aducerea unei abordări holistice a strategiei de conținut în 2022.

Fie că este vorba de conținut video, blog sau web, acesta trebuie să fie planificat pentru cuvintele cheie, intenția utilizatorilor din spatele căutării și a consumului acestora, intenția ta din spatele creării lor și stadiul în care consumatorii tai se află în călătoria de cumpărare.

Intenția de căutare va deveni din ce în ce mai importantă în 2022. Înțelegerea intenției de căutare continuă să devină mai importantă ca oricând, în special odată cu introducerea actualizării Google Multitask Unified Model (MUM).

Vom vedea mai mulți agenți de marketing regândind abordarea lor față de crearea de conținut, concentrându-se pe înțelegerea mai inteligentă a intenției de căutare, iar cercetarea cuvintelor cheie va rămâne întotdeauna o bază importantă pentru strategia de căutare organică.

Chiar și așa, trebuie să fim capabili să privim dincolo de cuvintele cheie în forma lor brută și să obținem o perspectivă semnificativă din ele.

Înțelegerea relației dintre cuvintele tale cheie și a ști cum să le directionezi pentru a îndeplini intenția de căutare face diferența între o strategie de căutare eficientă și una ineficientă, dar în 2022 este și mai vitală.

2022 va fi anul în care trebuie să luăm în serios intențiile utilizatorilor.

În 2022, vom duce SEO la un nou nivel. Nu ne referim doar la defalcarea lucrurilor în funcție de intențiile informaționale sau tranzacționale etc. Va trebui sa luăm în considerare tot ceea ce intenția încapsulează pentru mai multe profiluri de utilizator care ar putea găsi util același conținut. Este foarte importantă abilitatea de a empatiza în mod adecvat cu publicul tău, astfel încât să ofere o experiență cuprinzătoare care abordează preocupările implicite ale acestora.

Trebuie să poți arăta lui Google că esti relevant pentru publicul tău în orice fel, cale și formă.

2. Calitatea conținutului

Marketerii trebuie să fie atenți la calitatea conținutului la nivel de site.

Un aspect pe care îl vedem în mod regulat pentru site-urile mari în timpul auditurilor este că multe pagini sunt clasificate în Google Search Console ca „Descoperite, momentan neindexate” (Discovered – currently not indexed). Familiarizeaza-te cu acest tip de excludere din raportul de acoperire din GSC (Coverage) și acorda atenție tiparelor pe care Google încearcă să le evidențieze. Sau descopera tipare si acorda-le atentie, astfel incat numarul acestor pagini sa tinda spre 0.

Google ne-a sfatuit în trecut că ar trebui să ne asigurăm că paginile publicate (care sunt indexabile) ar trebui să fie fantastice. Reține și repeta acest lucru ca pe o mantra SEO și vei avea o strategie bine pregătită pentru 2022.

Dar de ce se întâmplă asta?

Mulți fac eforturi SEO pe termen scurt, în principal pentru a câștiga link-uri și pentru conștientizare din partea PR-ului digital, adăugând mult conținut sau abordand doar remedieri tehnice specifice SEO. Deși acestea funcționează bine pentru câștiguri rapide, nu sunt soluții pe termen lung. Această tendință a creat foarte mult conținut similar (de multe ori chiar duplicat) pe web. Având în vedere actualizarea MUM, este important să publici conținut unic care acoperă subiecte specifice care nu exista pe alte site-uri web.

În loc să adaugi conținut generic pe site, cerceteaza interesele generale ale publicului țintă, organizeaza acele entități în funcție de subiect și prioritizeaza-le în funcție de cât de relevante sunt pentru obiectivele tale de afaceri. Agenții de marketing să se concentreze pe informațiile care sunt în mod unic diferite de celelalte și care evidențiază specialitatea în domeniul subiectului.

Cu îmbunătățirile recente ale algoritmului Google în modul BERT și MUM, credem că din ce în ce mai mulți profesioniști SEO se vor concentra pe calitatea conținutului și a structurii site-ului lor. Deși conținutul a fost întotdeauna în centrul atenției profesioniștilor SEO, cu aceste actualizări va fi mai ușor să vorbim despre calitatea conținutului, fiind ceva care merită atenția. Cu alte cuvinte, pentru a reuși, trebuie să te concentrezi pe crearea de conținut care este real și util. Marii câștigători vor fi acele site-uri cunoscute pentru contribuțiile lor la subiectul vizat.

Specialiștii în marketing trebuie să renunțe la izolarea conținutului de SEO. Desi nu pare o problemă în forța de muncă de astăzi, am descoperit că se întâmplă rar să găsești un scriitor cu expertiză SEO și invers. Acest lucru semnalează un decalaj mare de cunoștințe între conținut și SEO, care merge în ambele sensuri. Este grozav să te specializezi, dar a fi un scriitor fără experiență SEO sau a fi un profesionist SEO care nu înțelege nuanțele scrisului de conținut poate fi cu adevărat dăunător performanței conținutului.

Dacă nu poți integra mai bine rolurile (de exemplu, plătește mai mult pentru un scriitor cu experiență SEO), este important să lucrezi din greu pentru o mai bună integrare a echipelor, astfel încât acestea să fie mai implicate în procesul de creație și să fie mai bine instruite privind toate etapele. De asemenea, merită întotdeauna să plătești pentru formare, cărți sau resurse pentru echipele care doresc să învețe SEO sau să scrie mai bine.

Nu va strica niciodată să faci un pas în plus și să te asiguri că tot conținutul tău este mai demn de încredere.

3. Localizarea SERP-urilor și a modificărilor din SERP

Informarea greșită împinge Google să creeze un SERP orientat pe fapte. Rezultatele căutării sunt puternice. Pur și simplu a vedea o idee repetată pe titlurile paginilor într-un SERP poate întări o credință. De exemplu, atunci cand o expresie poate avea 2 intelesuri, si Google afiseaza in rezultate doar pagini cu unul dintre ele.

Google experimentează adesea modificări ale aspectului mobil, în special local.Aceasta prevede teste și modificări continue în acest domeniu, în special pentru creșterea cumpărăturilor online, recenzii, semnale de încredere și conștientizarea mărcii. Recomandarea noastra este să ne concentram pe reputația site-urilor terțe și din industrie, precum și pe wiki-uri, finalizarea GMB, marcarea site-ului și panourile de cunoștințe (knowledge panels).

Google se va concentra mult mai mult pe localizarea conținutului în următorul an. În 2021 am văzut deja mai multe site-uri web cu conținut specific țării unde este afacerea, depășindu-le pe cele care erau în topul SERP-urilor, concentrate la nivel global. Acest lucru va deveni mai evident abia în 2022, chiar și pentru afacerile pur online, fără oferte concrete.

Pentru site-urile care nu vizează numai o singură țară, va fi din ce în ce mai necesar să se creeze conținut local. Verificati termenii cheie (cuvintele cheie) de căutare care arată o intenție locală. De exemplu, „[x serviciu online] România” – dacă vezi publicate rezultate de căutare care au o direcționare evidentă a cuvintelor cheie pentru „România”, este posibil să te afli într-o industrie în care Google afișează SERP-uri locale. În acest caz, va trebui să urmaresti crearea unor pagini specifice Romaniei, unde le-ai avut anterior pe cele globale. Va trebui să arăți relevanță locală și în conținutul tău.

4. Imagini și conținut vizual

Baker consideră că dependența marketerilor de imaginile de stoc se va diminua. Site-urile cu imagini unice vor înregistra o creștere semnificativă a imaginii, a produsului și a căutării normale. Acesta este o reacție de comportament / intenție a utilizatorului, deoarece utilizatorii mai tineri identifică sau rezonează cu imaginile unice ale stilului de viață și pot spune instantaneu dacă ceva este real sau pus în scenă. Cu alte cuvinte, intre o pereche de pantaloni afisata impaturiti pe un raft sau pe un model, vei alege intotdeauna produsul cu imaginea cu modelul imbracat cu ei.

Prin recompensarea site-urilor care utilizează imagini originale, vor fi create mai multe. Apoi Google Lens învață mai multe, luand in considerare că acest lucru stimulează creșterea conținutului original de la creatori, în timp ce Google învață mai multe despre domenii, oameni, produse etc.

La Search On 2021, Google a anunțat ca va face SERP-urile mai navigabile vizual și mai intuitive. Aceasta înseamnă că blocuri de imagini mai mari sunt afișate în rezultatele de căutare pentru unele interogări. Avantajul imaginilor nu se limitează la SERP. Google Lens va permite cumpărătorilor să caute un produs folosind o fotografie de pe dispozitivul lor sau găsită pe un site web – în esență o căutare inversă a imaginii cu un caz de utilizare solid pentru optimizarea imaginii.

Google Discover folosește și imagini. Un studiu de caz publicat recent de Google a arătat că site-urile care folosesc meta eticheta max-image-preview:large ar putea înregistra o creștere a ratei de click cu 79% și o creștere a clickurilor totale cu până la 333%.

Deși Discover a fost în mare măsură trecută cu vederea ca o oportunitate SEO, includerea datelor Discover în API-ul de căutare arată că sursele de date unificate și cele mai bune practici vor continua. Putem presupune în mod rezonabil că, odată cu noul scroll de 4 pagini al SERP-urilor pe mobil și înmulțirea imaginilor, căutarea normală va începe să semene mult mai mult cu Discover.

AI este setat să facă căutarea mult mai bogată. Google Images nu va fi numai un motor de căutare secundar. AI va permite Google să inteleaga dacâ o imagine sau un videoclip ar putea fi cel mai bun rezultat pentru un utilizator.

Google a dezvăluit deja unele dintre capacitățile pe care le are în acest domeniu. Având în vedere că Google Lens este acum o acțiune principală de căutare pe dispozitivele Android, așteptați-vă la o creștere mai mare în ceea ce privește căutarea directă de imagini.

Pe măsură ce motoarele de căutare își îmbunătățesc înțelegerea conținutului vizual, acesta este un alt mod prin care te poți diferenția.

5. Automatizare

Automatizarea practicilor SEO – audituri tehnice, analize ale concurenței sau analize ale intenției de căutare – va deveni și mai răspândită în anul 2022.

Pe măsură ce mai mulți specialiști SEO din întreaga lume devin din ce în ce mai cunoscători de Python, vom vedea mai multă automatizare, în special în agenții unde mai mulți vor automatiza cât mai mult auditurile tehnice, instrumentele de analiză și alte domenii de cercetare. Pentru cei care au început anul acesta sau mai devreme, vom vedea automatizarea auditurilor tehnice pentru a utiliza învățarea automată în vederea segmentarii problemelor tehnice în funcție de tipul de conținut, făcând automatizarea auditurilor tehnice mai inteligentă.

Marketerii ar trebui să folosească automatizarea SEO pentru asigurarea calității.

Implementarea sistemelor de validare și alertele SEO în timp real în cadrul platformelor, pentru a evita în primul rând generarea de probleme sau pentru a le monitoriza în timp real pentru a fi avertizat imediat ce se întâmplă, va deveni mai importantă pentru a evita situațiile SEO foarte comune.

Ritmul schimbării în SEO a continuat să crească exponențial, în timp ce, în același timp, specialiștii SEO din întreprinderi au de-a face cu site-uri din ce în ce mai mari și mai complexe.

Datele sunt disponibile din abundență acum și au devenit o marfă. Provocarea constă în reducerea timpului de la achiziția de date la informații până la acțiune. Specialiștii SEO (și instrumentele pe care le folosesc) vor trebui să investească mult mai mult în dezvoltarea automatizării în acest an.

Specialiștii SEO și creatorii de conținut ar trebui să-și investigheze opțiunile pentru automatizarea creării de conținut. Putem obține asistență în cercetarea competitivă, analiza SERP-urilor existente și înțelegerea entităților și a conceptelor conexe din tehnologie, dar nu se întrevede niciun moment în următorul deceniu în care crearea automată de conținut va satisface cerințele utilizatorilor și ale motoarelor de căutare fără asistența procesului editorial și a creativității umane.

Posibilitatea ca într-o zi să fim capabili să ne antrenam propriile modele lingvistice și să ne extindem eforturile în acest fel este captivant. Pentru profesioniștii SEO care se concentrează pe conținut și pe pagină, aceasta va fi o zonă de oportunitate în creștere în 2022 și ulterior.

6. Procesarea limbajului natural și învățarea automată

Există o mulțime de schimbări mai subtile pe care le vedem care indică aceleași două lucruri: generarea lingvistică și pipeline-ul de date.

Evoluția Google a căutării multimodale sugerează că se pune un accent mai mare pe etapele de căutare, mai degrabă decât pe interogările individuale.

Acest lucru are implicații interesante în ceea ce privește modul în care trebuie să judecăm lucruri precum co-apariția și recunoașterea entității numite atunci când ne facem propria optimizare.

Îndreptarea Google către posibilitatea de a scoate subiecte din pagini mai largi este un indiciu că un conținut mai robust are o șansă mai mare de a avea rezultate mai bune decât a avut anterior. Apple și Google vor continua să ne îndrepte către monopolurile lor de date cu eventuala dispariție a cookie-urilor.

Acest lucru indică și mai mult necesitatea de a colecta date primare și de a împinge aceste date într-un depozit de date precum BigQuery, astfel încât să le poți valorifica pentru o varietate de optimizări.

Oamenii care valorifică această colectare de date și găsesc modalități de a o combina cu progresele în generarea limbajului natural și înțelegerea relațiilor dintre entități și cuvintele cheie vor putea să creeze un conținut robust care este poziționat pentru a se clasa.

Iterațiile asupra modelelor de limbaj natural de învățare automată s-au îmbunătățit continuu de mai multe ori în fiecare an. Cele mai bune modele din clasă utilizate pe setul de date SQuAD au depășit performanța umană în ceea ce privește precizia la începutul anului 2020. Comercializarea soluțiilor de învățare automată pentru generarea de conținut (ca mijloc de sprijin a scriitorilor) și clasificarea este ceva care inspiră echipa noastră.

Ne așteaptăm să vedem învățarea prin asociere, unde informațiile de pe dispozitivul tău mobil sunt încărcate în Cloud o dată pe zi, iar apoi datele sunt returnate către dispozitivul tău după ce au fost procesat împreună cu selecția căutării și informațiile de navigare de la mulți alți utilizatori de dispozitive mobile pentru a alimenta un model de învățare automată.

Google a postat pe blog despre acest lucru și a lansat un brevet pentru acesta, iar Apple Search a brevetat și învățarea prin asociere și modul în care informațiile locale și ale computerelor din rețea pot fi combinate în această abordare.

7. Mobil și experiență utilizator

Ne așteptăm la schimbări legate de experiența paginii mobile. Anul trecut, Google a introdus noi instrumente pentru a sprijini optimizarea experienței mobile și a paginii. Odată cu maturizarea acestor piese, credem că experiența paginii mobile în legătură cu elementele vitale web de bază, deoarece conținutul va conduce.

În calitate de profesioniști SEO, avem tendința să ne uităm la detalii. Pe baza instrumentelor, resurselor și actualizărilor recente ale analizei, este clar că întreaga experiență mobilă, de la aspectul descoperirii până la cât de ușor utilizatorii pot interacționa și utiliza site-ul se vor reuni la fel ca experiența de conținut în ultimii ani.

Acest lucru va avea un impact nu numai pe uzabilitate mobilă, ci și pe Core Web Vitals, indexare și în primul rând pe mobil și securitatea mobilă.

8. Sustenabilitate

In 2022, profesioniștii SEO ar trebui să înceteze să încerce să urmărească algoritmi și, în schimb, să se orienteze către strategii SEO durabile, pe termen lung.

Brand-urile de comerț electronic ar trebui să se concentreze pe direcționarea SEO către durabilitate pentru a sprijini responsabilitatea socială corporativă.

Google a adăugat deja îmbunătățiri ale rezultatelor pentru a stimula alegerile durabile în Cumpărături, Maps și Nest. Deși cererea de căutare nu a atins încă vârful, apetitul consumatorilor ar trebui să continue să crească pe tot parcursul anului 2022 și mai departe.

Reducerea amprentei de carbon a site-urilor noastre web și a infrastructurilor digitale nu este numai un pas corect înainte, dar ar putea chiar deveni un factor definitoriu în comportamentul de căutare al utilizatorilor.

Pe măsură ce Google începe să afișeze emisiile de carbon ale zborurilor și să eticheteze hotelurile ecologice, nu este absurd să credem că Google ar putea chiar să înceapă să arate impactul ecologic al paginilor web. Acest lucru ar putea încuraja atitudini online mai ecologice, mai ales având în vedere faptul că site-urile web și sistemele lor de sprijin au o amprentă de carbon similară cu cea a industriei aeriene.

Deși crearea de site-uri web mai durabile implică tactici similare cu îmbunătățirea performanței (de exemplu, îmbunătățirea disponibilității, optimizarea performanței), reducerea emisiilor de carbon ar putea deveni în curând o măsură importantă care merită să fie raportată.

9. IndexNow

IndexNow permite site-urilor web să notifice cu ușurință motoarele de căutare ori de câte ori conținutul site-ului lor este creat, actualizat sau șters. Cu acest API, motoarele de căutare sunt notificate cu privire la actualizări, astfel încât să poată accesa rapid cu crawlere și să reflecte modificările site-ului în indexul și rezultatele căutării. IndexNow schimbă pentru totdeauna relația dintre profesioniștii SEO și motoarele de căutare.

Elimină frustrarea echipelor IT față de modul în care roboții de căutare lovesc site-urile web. Crawlerele lor nu vor mai pune o sarcină grea sistemelor, acest lucru are un impact deosebit pentru startup-urile care se dezvoltă rapid – ca să nu mai vorbim ca de multe ori companiile au lansat pagini noi și au trebuit să aștepte ca roboții de căutare să le găsească și clasifice.

Acest lucru este deosebit de util atunci când se fac modificări la o bază de date care actualizează milioane (uneori sute de milioane) de URL-uri și trebuie să le explicăm colegilor că trebuie să așteptăm ca motorul de căutare să acceseze cu crawlere adresele URL și să ne dăm seama că există o actualizare și acolo unde sunt modificări. Pentru ca vechiul “fetch as Google” are o limita de 10 utilizari / zi.

Cu IndexNow, profesioniștii SEO pot trimite o listă numai cu adrese URL cu modificări și/ sau actualizări prin API. Bing și Yandex știu imediat despre aceste actualizări și modificări instantaneu.

Pe de altă parte, motoarele de căutare în sine pot beneficia foarte mult de IndexNow.

Importanța tot mai mare a E-A-T va fi o tendință de luat în considerare în 2022. Indiferent de abordarea ta față de SEO, trebuie sa înțelegi cum să demonstrezi un nivel adecvat de E-A-T în conținutul tău de pe site, crearea de linkuri, PR online și chiar SEO tehnic.

Acest lucru nu înseamnă că ai nevoie de un doctorat pentru a fi expertul pe blogurile de design interior. Dar a fi sau a angaja un expert în domeniu care produce, editează sau consultă conținut nu mai este opțional. Cel puțin agențiile de marketing trebuie să angajeze scriitori cu pasiune pentru subiect.

Provocarea pe care cu totii am avut-o întotdeauna cu E-A-T este că nu este cu adevărat măsurabilă.

Odată ce vedem tipurile de pagini/ clasamente de conținut pentru un set mare de interogări asociate, putem analiza acele pagini la scară mare și le putem compara cu paginile site-ului nostru.

Diferența dintre paginile care se clasifica și cele care nu este adesea un anumit tip de conținut (de exemplu, recenzii, numere de telefon, videoclipuri, subiecte etc.) – poate ilustra ceea ce căutătorii de conținut și, prin urmare, Google, consideră util.

Descoperirea acestui tip de lucruri și cum să le aplici pe site-ul tău va fi probabil nu numai o tendință SEO pentru 2022, ci și pentru viitorul previzibil.

Sharing is caring
Articole asemănătoare
De ce ai nevoie de servicii SEO profesionale
De ce ai nevoie de servicii SEO profesionale?
Ai un Beauty Salon? Tips & tricks ca să revii în business după 15 Mai
seo
Este timpul să-ți crești vânzările cu SEO!

Lasă un comentariu

Comentariul tău

Nume*
Website